Білорусь і Україна збільшать товарообіг на мільярди?

П'ятниця, 5 лютого 2010, 21:08

Білорусь і Україна 2010 року мають намір досягти колишнього товарообороту 5 млрд. доларів.

Про це повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко, передає агентство "БєлТА"

Він відзначив, що протягом останніх років торговельно-економічна співпраця між Білоруссю та Україною розвивалася стабільно.

"Починаючи з 2003 року обсяги взаємної торгівлі зросли в кілька разів, досягши 2008 року майже 5 млрд. доларів. А 2009 року фінансова криза внесла свої поправки в розвиток взаємної торгівлі", - нагадав посол. 

"Незважаючи на всі труднощі, Білорусі й Україні вдалося максимально зберегти колишні контракти, виробництво конкурентоспроможне і продовжує працювати, по деякі підприємства ведуть взаєморозрахунки в національних валютах", - зазначив він

У результаті, як повідомлялося, білорусько-український товарообіг за підсумками 2009 склав усього 3 млрд. доларів з позитивним для Білорусі торговим сальдо в розмірі 403,7 млн. доларів

Дієвою формою торговельно-економічної співпраці Валентина Величко назвав працю на постійній основі міжурядової білорусько-української комісіії, що сприяє розвитку партнерських відносин між країнами в різних сферах діяльності.

"Тільки за останній рік разом було створено 7 нових СП. Зараз успішно працюють складальні виробництва білоруських тракторів (у Києві та Миколаєві), сільськогосподарської техніки (у Херсоні та Миколаєві).

Реклама:

Перспективним напрямком двостороннього співробітництва є молочна галузь, в якій українська сторона має намір використовувати білоруський сировину, констатував Величко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!