"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк перейшов на "електронну здачу"

П'ятниця, 5 лютого 2010, 16:00

Приватбанк скорочує використання монет при касовому обслуговуванні клієнтів, пропонуючи замість копійчаної здачі електронні ваучери.

Про це повідомила прес-служба банку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"З 1 лютого 2010 року в касах ПриватБанку за бажанням клієнта дрібну здачу видаватимуть не монетами, а електронними ваучерами або зараховуватимуть її на рахунок електронної скарбнички", - сказано в повідомленні.

За даними банку, "без монет" буде працювати тільки одна з кількох кас у кожному відділенні.

Реклама:

При отриманні здачі на рахунок дрібні гроші підсумовуються автоматично. Ці гроші можна витратити на оплату послуг зв'язку, комунальних платежів, зберігати на ощадному рахунку або зняти готівкою в банкоматах чи касах.

Ваучери "електронної здачі" вільно приймаються інтернет-банком "Приват24", системою миттєвих платежів LiqPay, пояснила прес-служба кредитно-фінансової установи.

За даними Приватбанку, технологія "електронної здачі" не має відповідників у світі і застосовується вперше в банківській практиці. 

"Отримати "цифрову" здачу також просто і швидко, як відрахувати монети - достатньо набрати на терміналі номер свого мобільного телефону. На відміну від металевих грошей електронні - екологічні й не займають місця і завжди доступні", - йдеться в прес-релізі. 

За даними банку, з часом технологія "без монет" буде запропонована і торговельним підприємствам.

Як відомо, в Україні ходять монети номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок та 1 грн. НБУ постійно закликає банки розширити використання монет номіналом 1 гривня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: