Запаси газу знизилися до 18,5 мільярдів кубів

П'ятниця, 5 лютого 2010, 14:47

Запаси природного газу в його підземних сховищах (ПСГ) в даний час складають 18,5 млрд. кубометрів.

Про це заявив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 98% цього газу належить НАК.

Діденко додав, що в грудні 2009 року та у січні 2010 року в Україні, як і у всій Євразії, була зафіксована аномально низька температура.

Реклама:

"Споживання газу в Україні доходило до 370 млн. кубометрів на добу, транзит до Європи досягав 350 млн. кубометрів на добу. І це відбувалося не протягом 1-2 днів, а буквально протягом тижнів, тобто ми ще раз показали , що наша газотранспортна система працює бездоганно", - підкреслив Діденко.

За його словами, незважаючи на морози, внутрішній видобуток природного газу складає 58-60 млн. кубометрів на добу, що відповідає виробничим планам компанії.

"Тому ми спокійно дивимося на закінчення опалювального сезону і в майбутнєу", - підкреслив перший заступник голови правління "Нафтогазу".

Як повідомлялося, напередодні опалювального сезону прем'єр Юлія Тимошенко заявляла, що Україні в 2009 році вдалося накопичити в ПСГ 26 млрд. кубометрів природного газу.

До кінця 2009 року запаси зменшилися до 23,5 млрд. кубометрів, а 26 січня представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що вони скоротилися до 20 млрд. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!