"Arcelor Mittal Кривий Ріг" частково виконав вимогу Тимошенко

П'ятниця, 5 лютого 2010, 14:15

Адміністрація Криворізького гірничо-металургійного комбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг" збільшила з 1 січня 2010 року всім працівникам підприємства тарифні ставки та оклади на 11,43%.

Рішення про це прийнято відповідно до вимог закону "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати" від 20 жовтня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

При цьому прес-служба нагадує, що цим законом з 1 січня 2010 року прожитковий мінімум для працездатних осіб в Україні встановлений у розмірі 869 гривень.

"У зв'язку з цим генеральний директор "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Жан Жуе підписав наказ про збільшення тарифних ставок (окладів) працівників підприємства для приведення їх розмірів у відповідність до вимог цього закону", - констатується в прес-релізі.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час недавньої поїздки на підприємство зажадала від власників меткомбінату з 1 січня 2010 року підвищити зарплату працівників підприємства на 25%.

У свою чергу керівництво комбінату запевнило прем'єра у продовженні роботи з підвищення зарплати і безпеки праці, відзначивши, що "Arcelor Mittal Кривий Ріг" залишається вірним своїм зобов'язанням за договором купівлі-продажу, зокрема, у соціальній сфері.

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд. гривень при стартовій ціні 10 млрд. гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: