Тимошенко взялася підтримувати село

П'ятниця, 5 лютого 2010, 09:11

Кабінет міністрів схвалив Концепцію Державної цільової програми сталого розвитку сільських територій на період до 2020 року.

Про це ідеться у повідомленні Управління у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабміну.

Згідно з повідомленням, мета програми - підвищення рівня життя сільського населення, охорона навколишнього природного середовища, збереження природних, трудових і виробничих ресурсів, підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарського виробництва.

Концепція передбачає шляхи і способи вирішення проблем сільських територій.

Реклама:

Зокрема, планується створення сприятливих умов для проживання населення на сільських територіях через упровадження соціальних стандартів і нормативів відповідно до європейських стандартів, розвиток об'єктів соціальної інфраструктури, сприяння створенню комунальних підприємств для побутового обслуговування сільського населення та благоустрою сільських населених пунктів, підвищення якості освітніх послуг, розвиток сільського аграрного туризму, народних промислів, підприємництва, розвиток органічного сільськогосподарського виробництва, організація оптово-роздрібних ринків сільськогосподарської продукції і т.п.

На думку уряду, виконання Програми забезпечить підвищення рівня зайнятості та збільшення доходів сільського населення, розвиток інженерної та соціальної інфраструктури сільських населених пунктів і поліпшення екологічної ситуації в сільській місцевості.

Витрати на виконання Програми будуть здійснюватися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також сільських і селищних громад, приватних інвестицій. Також буде залучатися міжнародна технічна та фінансова допомога.

Міністерство аграрної політики разом з іншими центральними органами виконавчої влади має в тримісячний термін подати на розгляд Кабінету міністрів проект Державної цільової програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!