"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Заборона реклами на дорогах не матиме юридичних наслідків

Четвер, 4 лютого 2010, 17:25
Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів, який має на меті посилити вимоги до розміщення рекламних щитів уздовж автодоріг.

Документом передбачається, зокрема, заборона на розміщення рекламоносіїв у межах придорожніх смуг, над проїжджою частиною автодоріг загального користування, на розділових смугах автодоріг загального значення, а також на опорах дорожніх знаків і освітлювальних опорах.

На думку керівника харківського офісу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" адвоката Олексія Христофорова, цей законопроект потрібен, оскільки є результатом осмислення практики застосування законодавства про рекламу протягом 10-15 років.

Водночас, зазначив він, від нововведення у першу чергу можуть постраждати рекламні агенції, які уклали довгострокові контракти з рекламодавцями, і компанії - власники рекламних конструкцій.

"Рекламні агенції, як правило, укладають довгострокові договори оренди із власниками рекламних конструкцій, які встановлювали їх з господарського розрахунку на отримання прибутку протягом певного часу", - зазначив він.

Реклама:

Тому, на думку Христофорова, матиме місце ситуація, коли конструкція, яку рекламна агенція орендувала на значний проміжок часу, виявилася непотрібною: експонувати на ній рекламу не можна, бо це є порушенням нового закону.

"І ось проблеми будуть саме у рекламних агенцій, які "попадають" через цей закон, і у власників цих конструкцій, які отримали всі дозволи, оформили землю, встановили ці конструкції, підвели туди комунікації, і раптом з'ясовується, що вони "купили повітря", тому що використовувати ці конструкції за призначенням не можна", - наголосив експерт.

Христофоров відзначив, що проблеми матимуть суто бізнесовий характер, водночас проблем з юридичним врегулюванням подібних спорів не передбачається.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!