Уряд дав автобудуванню ще 2 роки

Четвер, 4 лютого 2010, 16:49

Кабінет міністрів збільшив термін виконання погоджених з Мінпромполітики і Мінекономіки програм із створення потужностей в автомобілебудуванні з 3 до 5 років.

Про це повідомила прес-служба Мінпромполітики, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Постанову про це уряд прийняв, підтримавши законопроект про внесення змін до порядку визначення товарів, що ввозяться до України для використання у промвиробництві моторних і транспортних засобів. 

У прес-релізі відзначається, що в цілому прийняття постанови стабілізує умови господарської діяльності національних товаровиробників.

Реклама:

Урядовці вірять, що постанова сприятиме створенню виробничих потужностей підприємств автомобільної галузі для переходу на повномасштабне виробництво, а також створить умови для залучення інвестицій. 

Як повідомлялося, підприємствам із затвердженою програмою створення виробничих потужностей та робочих місць в автомобілебудуванні закон надавав пільги при ввезенні потрібного обладнання.

В ході впровадження інвестпрограм, повномасштабне виробництво легкових авто, вантажних і автобусів за останні роки створила корпорація "Богдан".

Затверджену програму створення потужностей має також Кременчуцький автоскладальний завод, однак поки що переходити до повномасштабного виробництва не вважає доцільним.

Крім цього, за повним циклом випускає автомобілі Запорізький автомобілебудівний завод.

Завершує реалізацію проекту повномасштабного випуску легковиків і ЗАТ "Єврокар".

Автомобілебудування в 2009 році стало однією з галузей, які найбільше постраждали від кризи: випуск транспортних засобів скоротився на 83,6% у порівнянні з 2008 роком - до 69,3 тис. одиниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: