У ЄДАПСі розповіли, коли відновлять відвантаження бланків

Четвер, 4 лютого 2010, 13:19

Консорціум ЄДАПС відновить відвантаження бланків документів, як тільки Державне казначейство виконає розпорядження прокуратури Києва про перерахування грошових коштів.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу консорціуму.

"У зв'язку з офіційним повідомленням, опублікованим на Інтернет-сайті прокуратури Києва, про те, що прокуратурою винесено припис Державному казначейству негайно сплатити заборгованість МВС перед консорціумом ЄДАПС у сумі 72 млн. гривень, трудовий колектив ЄДАПС підтверджує, що виконає свої виробничі зобов'язання з відвантаження бланків документів (закордонних паспортів, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та ін.)", - йдеться в заяві ЄДАПС.

У консорціумі заявляють, що це рішення було прийнято після того, як прокуратура Києва, на виконання указу президента №1109/2009 від 25 грудня 2009 року, провела перевірки щодо казначейського обслуговування державних і місцевих бюджетів.

Реклама:

У ЄДАПС підкреслюють, що ідеться про гроші, які громадяни на 100% сплатили до державного бюджету при оформленні різних ідентифікаційних документів у листопаді-грудні 2009 року та січні 2010 року, і які перебувають у Державному казначействі, керованому Тетяною Слюз.

Зі свого боку консорціум підтверджує, що як тільки Держказначейство перерахує гроші на рахунку консорціуму, ЄДАПС миттєво перейде на цілодобовий режим роботи без вихідних днів.

У такому графіку ЄДАПС протягом трьох-чотирьох діб виконає всі свої виробничі зобов'язання і відвантажить бланки документів (закордонних паспортів, водійських посвідчень та ін.) на адресу МВС.

"Також ЄДАПС введе ультрасучасну систему контролю за рухом бланків документів. Таким чином, не дасть можливості корумпованим чиновникам незаконно вимагати гроші у громадян при оформленні документів. Дані про кількість всіх відвантажених в той чи інший регіон документів будуть оприлюднюватися на сайті консорціуму ЄДАПС", - наголошується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що українцям не видають закордонні паспорти і водійські права через те, що закінчилися бланки.

До цього Міністерство внутрішніх справ заявило про свої плани оголосити конкурс на виготовлення полікарбонатної сторінки для закордонного паспорта у зв'язку з тим, що концерн ЄДАПС просить завищену ціну за її виготовлення.

4 січня консорціум ЄДАПС заявив, що змушений зупинити роботу через припинення фінансування.

У консорціумі відзначали, що робота зупиняється не внаслідок наявності якихось внутрішніх проблем, а з причини крадіжки грошей з державної скарбниці високопоставленими чиновниками з Кабміну, зокрема, Олександром Турчиновим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!