Moody's може позбавити США найвищого рейтингу

Четвер, 4 лютого 2010, 10:08

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service в середу попередило, що може позбавити Сполучені Штати найвищого кредитного рейтингу "Aaa".

Це може відбутися у тому випадку, якщо зростання американської економіки як і раніше буде йти мляво, а уряд продовжить фінансувати бюджетні витрати за рахунок нових боргів, повідомляє агентство Reuters.

"Темпи економічного зростання надзвичайно важливі для нашої оцінки (суверенного рейтингу)", - сказав Стівен Гесс, який очолює в Moody's Investors Service відділ групи ризику зниження кредитного рейтингу.

Адміністрація президента США Барака Обами сподівалася з часом скоротити бюджетний дефіцит за рахунок потужного зростання економіки.

Реклама:

Гесс попередив, що продуктивність праці в США може знизитися в порівнянні з докризовими часом.

"Наразі ми з вельми помірним оптимізмом ставимося до запевнянь, що економіка США віднайде колишній динамізм, однак якщо цього не відбудеться, нам доведеться задуматися над тим, як це позначиться на держбюджеті. Якщо американська економіка ще якийсь час продовжить рости анемічними темпами, уряду доведеться зіткнутися з проблемою бюджетних надходжень", - сказав Гесс в інтерв'ю агентству.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!