У кредитних спілках половина кредитів – проблемні

Четвер, 4 лютого 2010, 08:58

Реальний рівень проблемних кредитів у кредитних спілках становить близько 50%.

Про це заявив голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов, повідомляє агентство "УНІАН".

Посилаючись на дані звітності кредитних спілок, він повідомив, що на 1 жовтня 2009 року було видано 4 млрд. 023,4 тис. гривень кредитів, при цьому залучено 3 млрд. 036,3 млн. гривень депозитів.

Таким чином, за січень-жовтень 2009 року сума виданих кредитів скоротилася на 1,5 млрд. гривень, а обсяг депозитів - на 0,915 млрд. гривень

Реклама:

"За даними офіційної статистики, з виданих кредитів 30,5% оцінюються як прострочені, проблемні і безнадійні. Але треба мати на увазі, що це дані офіційної статистики, а кредитні спілки далеко не завжди показують дійсний стан речей ", - повідомив Суслов.

Так, за його словами, спостерігаються численні випадки переоформлення і продовження виданих кредитів, і тому вони не виявляються як проблемні.

"Тому ми оцінюємо реальну частку проблемних кредитів і депозитів до повернення як велику величину, можливо, близько 50%", - зазначив голова Держфінпослуг.

Суслов також повідомив, що, за оцінками Держфінпослуг, обсяг проблемних депозитів сктановить близько 1,6 млрд. гривень

"Це депозити, які проблемні до повернення. Це не означає, що всі вони не будуть повернені, сьогодні важко сказати, але це максимальна цифра, за якою ми оцінюємо серйозність цієї проблеми", - сказав він.

За даними Держфінпослуг, на 1 січня 2010 року в Україні зареєстровано 754 кредитних спілок. При цьому 2009 року Комісія внесла до Державного реєстру фінансових установ 14 КС, виключила - 89 КС.

У січні 2010 року Держфінпосулг виключила з Держреєстру ще 16 КС.

На 1 жовтня 2009 року загальна кількість членів КС - 2,33 млн. осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: