"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд має намір рефінансувати кредитні спілки

Середа, 3 лютого 2010, 16:09

Кабінет міністрів розглядає можливість створення системи рефінансування кредитних спілок та доопрацювання законопроекту про фонд гарантування вкладів вкладників цих союзів.

Про це заявив голова Державного комітету з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Однак конкретне рішення не прийняте, оскільки є два варіанти такої системи - наш і запропонований Держкомпідприємництва ... і потрібно звести їх в єдину позицію", - сказав він.

Суслов уточнив, що Держкомфінпослуг пропонував створення такої системи рефінансування кредитних спілок на базі комерційних банків, зокрема "Ощадбанку", "який міг би отримати цільові кредити від Нацбанку і далі видавати їх кредитним спілкам".

Реклама:

Разом з тим, за його словами, Держкомпідприємництва висловився за надання рефінансування кредитним спілкам через об'єднання спілок.

Суслов також розповів, що уряд буде приймати участь у доопрацюванні до підготовки до другого читання парламентом законопроекту про створення фонду гарантування вкладів кредитних спілок.

"Підтримано пропозицію уряду взяти участь у доопрацюванні закону, який готується в другому читанні, щодо створення фонду гарантування вкладів вкладників кредитних спілок ... уряд, в принципі, вирішив, що він готовий підтримати створення такого фонду", - сказав Суслов.

Разом з тим, в. о. міністра фінансів України Ігор Уманський, коментуючи це питання, повідомив, що його міністерство вважає недоцільним рефінансувати кредитні спілки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: