Європа незадоволена подорожчанням життя

Середа, 3 лютого 2010, 16:10

Населення ЄС нарікає на загальне подорожчання життя.

Про це свідчать дослідження агенції "Євробарометр", передає українська служба "Радіо Свобода".

Згідно зі статистикою, вже 17% мешканців Євросоюзу живуть за межею бідності, а лави безробітних останнім часом поповнилися на 8 мільйонів осіб.

Протягом опитувань серед мешканців із різних куточків Євросоюзу виявилося, що найбільше скаржаться на життя болгари, латвійці, угорці та громадяни кількох країн "старої Європи": Греції, Ірландії та Португалії.

Реклама:

"Громадяни таких країн, як Болгарія, Угорщина чи Греція, назагал, висловлюють невдоволення своїм життям. Здебільшого вони вважають, що все останнім часом погіршується і погіршуватиметься далі", - коментує експерт із демографічних та соціальних досліджень Єврокомісії Ральф Якоб.

Водночас, каже він, доволі позитивно оцінюють своє життя мешканці Нідерландів, Швеціїї та Данії.

Одна з причин невдоволення європейців - ціни на енергію та інші послуги, що необхідні у побуті.

Хоча мешканці балтійських країн, Чехії та Іспанії задоволені своїми витратами на електроенергію, газ та інші види носіїв домашнього тепла та затишку.

Демограф зазначив, що все більше розчаровують громадян державні адміністрації. Переважна більшість європейців незадоволена їхньою роботою.

"З цього приводу панує невдоволення, за винятком хіба що Естонії та Люксембургу. Люди переконані, що справи у цій галузі погіршуються. Тут ми маємо справжній виклик для тих, хто творить політику. Вони мусять з'ясувати, у чому полягає невдоволення людей, коли йдеться про роботу держорганів", - каже він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: