"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна докупить цукор у сусідів

Середа, 3 лютого 2010, 11:41

Для ліквідації паніки на продовольчому ринку, пов`язаної з різким підвищенням ціни на цукор і масовою скупкою товару в роздрібних мережах, уряд планує забезпечити імпортні поставки цукру, а також використовувати запаси держрезерву і Аграрного фонду.

Про це на брифінгу у середу заявив міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляє агентство "УНІАН".

"Міністерство економіки вже працює з нашими торговельно-економічними місіями. З сусідніми країнами відбуваються переговори щодо ввезення на територію України цукру, якщо наші підприємці й надалі проводитимуть саботаж для того, щоб одержати якісь політичні дивіденди і звалити все на бездіяльність уряду", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що цукру в Україні на сьогодні достатньо.

Реклама:

"Цукор в Україні є, його вироблено майже 1,3 млн. тонн, і цього вистачає, щоб той, хто хоче здійснювати його закупівлю, купив продукт в достатньому обсягу. І жодних причин для паніки немає", - сказав Данилишин.

При цьому він зазначив, що підвищення ціни на цукор в Україні, яке відбулося між першим і другим туром президентських виборів, абсолютно не обґрунтоване з економічної точки зору і відбулося тільки з політичних причин.

Як повідомлялося, 28 січня Антимонопольний комітет почав розгляд справи за фактом різкого та істотного підвищення цін на цукор.

За попередніми даними, роздрібні ціни на цукор зросли в Україні в середньому на 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: