Уряд позичає 60 мільйонів доларів на реабілітацію ГЕС

Середа, 3 лютого 2010, 10:59

Кабінет міністрів та Світовий банк підписали додаткову кредитну угоду про виділення 60 млн. доларів на проект реабілітації українських гідроелектростанцій.

Угоду у середу в Києві підписали міністр палива і енергетики Юрій Продан і директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер. Повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Проект передбачає підвищення надійності та ефективності гідротехнічних споруд та обладнання ВАТ "Укргідроенерго", яке виступає кінцевим бенефіціаром за кредитом.

Реалізація проекту передбачає реконструкцію та модернізацію трьох гідроагрегатів Дніпровської ГЕС-2 і трьох гідроагрегатів на Кременчуцькій ГЕС з установкою екологічно безпечних роторів гідротурбін.

Реклама:

Реалізація проекту дозволить збільшити сумарну встановлену потужність гідроелектростанцій Дніпровського каскаду на 400 МВт і дозволить збільшити річний виробіток електроенергії приблизно на 500 ГВт/год

За словами Продана, кредит залучається на 12 років, пільговий період - 6 років, ставка по кредиту становить LIBOR+1,75%, ставка одноразової комісії по кредиту - 0,25%, ставка Мінфіну за залучення кредиту під держгарантії - 2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: