Росіяни влізли в борги Тарути

Середа, 3 лютого 2010, 09:28

Російський Внєшекономбанк (ВЕБ) викупив частину боргів української металургійної корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Сергія Тарути.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

Точну суму викупленого боргу джерело не називає. Але зазначає: вона близька до 1 млрд. доларів.

У корпорації інформацію про те, що ВЕБ викупив третину боргів "ІСД", не спростували, але й коментувати не стали. Представники Внєшекономбанку також утрималися від коментарів.

Реклама:

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заснована в 1995 році. Головним бенефіціаром корпорації на сьогодні залишається Сергій Тарута.

Річний обсяг виробництва "ІСД" - 9,9 млн. тонн металопродукції. За підсумками 2008 року корпорація зайняла 29-е місце в рейтингу найбільших металургійних компаній світу за версією Всесвітньої асоціації сталі.

До складу "ІСД" входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, угорський меткомбінат Dunaferr і польська ISD Huta Czestochowa.

"ІСД" заборгувала своїм кредитором близько 3 млрд. доларів.

На початку січня група іноземних інвесторів придбала 50% +2 акції корпорації "ІСД".

При цьому Віталій Гайдук повністю вийшов з бізнесу, продавши всю свою частку у металургійних активах корпорації, а Сергій Тарута та Олег Мкртчан продали частики у розмірі до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: