"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольники хочуть чесніх цін за місця на ринках

Середа, 3 лютого 2010, 09:12

Антимонопольний комітет (АМКУ) рекомендував Центральній спілці споживчих товариств розробити новий порядок розрахунку тарифів на платні послуги міських ринків з надання місць для торгівлі товарами.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу АМКУ.

Згідно з повідомленням, Спілка надала комітету на узгодження нову редакцію "Рекомендацій з економічного обгрунтування розміру тарифів на платні послуги міських ринків". Однак АМКУ не погодив цей документ.

Комітет вважає, що розроблене положення може призвести до встановлення економічно необгрунтованих тарифів на платні послуги з організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.

Реклама:

Тому, на думку АМКУ, необхідно вдосконалити цей документ, який не суперечив би порядку розрахунку цін на такі послуги, затвердженого наказом Мінекономіки та Держкомпідприємництва.

Крім того, нове положення, як підкреслив комітет, повинно відповідати постановам Кабінету міністрів "Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торговельних приміщень у торгових об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи" і "Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків".

З цього приводу виконуючий обов'язки голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко наголосив: "Нова редакція положення має створити умови для встановлення ринками Укоопспілки економічно обгрунтованих тарифів на їх послуги, якими користуються багато українські фермери".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: