Грошей ззовні українські банки 2010 року не отримають

П'ятниця, 26 лютого 2010, 18:07

Ринки зовнішнього фінансування відкриються для українських банків не раніше 2011 року.

Так вважають українські банкіри, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

"Малоймовірно, що 2010 року зовнішні ринки відкриються українським банкам. Кредитно-дефолтні свопи для неї зависокі. На відкритому ринку довелось би платити необґрунтовану ціну", - сказав голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін. 

Головною причиною він називає роз'єднаність політичної верхівки.

"Якщо буде якась ясна коаліція, яка буде більшістю в парламенті, підтримуватиме президента, то Україна буде виглядати краще", - вважає банкір.

Голова правління харківського Укрсиббанку Сергій Наумов зазначив, що зовнішні цільові позики вже можуть залучати окремі банки з гарними фінпоказниками, але в цілому зовнішній ринок все ще закритий для українських банків. 

Реклама:

"Справжнє вікно відкриється десь у 2011 році", - сказав він. 

За оцінкою голови правління Райффайзен Банк Аваль Володимира Лавренчука, на зовнішньому ресурсному ринку вже намітилися гарні тенденції, і до кінця року окремі українські банки зможуть одержати доступ до іноземних позик. 

"Інтерес до України є, він посилюється. На міжнародних ринках з'являється надлишок ліквідності. Блокує це політична нестабільність і юридична незахищеність учасників ринку", - каже Лавренчук.

Банкір додав, що багато чого залежить від того, якою буде стратегія щодо поліпшення інвестиційного клімату.

"Не думаю, що 2010 рік буде роком великих інвестицій, але поступово буде формуватися тенденція, інвестиції відновляться", - сказав він

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!