"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольний комітет дозволив "Кернелу" викупити акції Allseeds

П'ятниця, 26 лютого 2010, 13:44

Антимонопольний комітет видав дозвіл холдингу "Кернел" (Kernel Holding SA) на придбання компанії Allseeds Group.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

Таким чином, "Кернел" стає лідером на українському ринку соняшникової олії, зазначає видання.

Про одержання "Кернелом" опціону на придбання контрольного пакету акцій Allseeds Group за 42 млн. доларів стало відомо в середині січня.

Реклама:

У лютому був вичерпаний конфлікт з міноритаріями, власниками 37,6% акцій Allseeds Group, які спочатку заявили, що їхні права були порушені і визнали суму угоди недостатньою ("Кернел" пропонував за їх пакет 28 млн. доларів).

Згідно з підписаною угодою сторін, вартість Allseeds Group (ринкова вартість всіх акцій компанії і чистого фінансового боргу) становить близько 230 млн. доларів.

Відзначається, що остаточна сума для виплати компанією "Кернел" підлягає певному перерахунку на підставі фінансового звіту Allseeds Group за станом на 31 березня 2010 року, підтвердженого незалежним аудитором і складеного відповідно до вимог МСФЗ.

ТОВ "Кернел-Трейд" - одна з найбільших в Україні агропромислових компаній, входить до числа найбільших українських експортерів соняшникової олії і зернових культур.

Напрями бізнесу: експорт соняшникової олії і зернових культур, продаж бутильованої соняшникової олії на внутрішньому ринку, надання послуг з перевалки зернових вантажів у порту Іллічівська, сільськогосподарська діяльність.

В Україні "Кернел" представляють торговельна компанія "Кернел-Трейд" і компанія "Кернел-Капітал", яка діє на ринку цінних паперів, на міжнародних ринках - компанія "Інерко". Торгові марки компанії: "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Домашня", "Чумак Золота".

Allseeds Group веде основну діяльність в Україні і займається виробництвом і експортом олії.

Виробничі активи Allseeds Group розташовані в Україні і включають в себе олієдобувні підприємства - ВАТ "Кіровоградолія" і ТОВ "Екотранс", 8 хлібоприймальних підприємств, термінал для перевантаження і експорту олії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: