Антимонопольники взялися за "Галнафтогаз"

П'ятниця, 26 лютого 2010, 11:38

Тернопільське та Чернівецьке обласні відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) порушили справи щодо низки нафтотрейдерів за ознаками зловживання на роздрібному ринку бензинів і дизельного палива в цих областях.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Зокрема, обидва обласних відділення відомства порушили справи щодо львівського ПАО "Концерн "Галнафтогаз" і луцького ТОВ "Континент Нафто Трейд".

Крім цього, Чернівецьке облвідділення також порушило справу щодо київського ПІІ "Лукойл-Україна".

Реклама:

Як стало відомо під час розслідування, у січні ці нафтотрейдери безпідставно підвищували роздрібні ціни на бензини і дизпаливо у Тернопільській та Чернівецькій областях.

Раніше Львівське та Хмельницьке облвідділення АМКУ також почали розслідування щодо компаній за безпідставне підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти в цих областях.

АМКУ раніше заявляв про намір розслідувати одночасне зростання цін на нафтопродукти у січні практично в усіх регіонах країни.

За даними комітету, у січні світові ціни на бензини і дизпаливо, зокрема, на ринках Європи, виросли на 8% і 7% відповідно, а в Україні оптові ціни на високооктанові бензини підвищилися на 9,1%, на низькооктанові - на 10, 5%, на дизпаливо - на 6,2%, роздрібні - на 11%, 12% і 14% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!