Горбаль пояснив, чому рекапіталізація банків не дала ефекту

П'ятниця, 26 лютого 2010, 10:27

Рекапіталізація українських банків не дала очікуваного ефекту, оскільки в Україні цей процес був надто затягнутий і політизований.

Про це заявив член ради НБУ і міноритарний акціонер Укргазбанку Василь Горбаль в інтерв'ю газеті "Дело".

"Рекапіталізація Укргазбанку, на відміну від "Родоводу" і "Києва", була не примусовою, а волевиявленням самих акціонерів. У нас було розуміння, що рекапіталізація - це великий плюс для банківської системи і лише тимчасова підтримка банківських установ. Але рекапіталізація банків в Україні не дала очікуваного ефекту. Цей процес був надто затягнутий і політизований", - сказав він.

Також Горбаль висловив думку, що до капіталізація Укргазбанку на 1,9 млрд. гривень була не виправданою.

Реклама:

"Зайвою була не тільки докапіталізація. Я більше скажу - сума, на яку Укргазбанк був рекапіталізований, була набагато більшою, ніж потрібно було для виходу банку з кризової ситуації. Вистачило б і 1,5 млрд. гривень. А отримали 3,1 млрд. гривень", - підкреслив він.

"Рекапіталізація в нашій країні була поставлена в якісь умовні рамки, і всі були заручниками цієї ситуації. Якщо б діалог між акціонерами і державою був більш плідним, напевно, ми могли б заощадити бюджетні кошти", - додав Горбаль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!