Побоювання щодо Греції обвалили ринки

П'ятниця, 26 лютого 2010, 09:58

Фондові майданчики США завершили торги в четвер зниженням.

Негатив від виходу слабких статданих з ринку праці посилив неослабне занепокоєння інвесторів щодо проблем Греції з дефіцитом держбюджету, повідомляє агентство Bloomberg.

Рейтингове агентство Standard&Poor's в середу попередило, що може знову знизити рейтинг Греції до кінця березня на 1-2 сходинки через загострення політичної і економічної ситуації в країні.

Агентство Moody's заявило в четвер, що рейтинг Греції може бути знижений в разі провалу планів щодо скорочення дефіциту бюджету.

Реклама:

У тому випадку, якщо Moody's знизить рейтинги Греції до рівнів інших рейтингових агентств, боргові зобов'язання цієї країни не зможуть прийматися Європейським центральним банком в якості забезпечення при кредитуванні, що ще більше погіршить можливості залучення Грецією фінансування.

Індекс Dow Jones Industrial Average упав на 53,13 пункту (0,51%) - до 10321,03 пункту.

Standard&Poor's 500 зменшився на 2,3 пункту (+0,21%), склавши 1102,94 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 1,68 пункту (+0,08%) - до 2234,22 пункту.

Європейські фондові індекси завершили торги в четвер рекордним за майже три тижні зниженням, опустившись на 1,5-2% на новинах про слабкі статдані з ринку праці США і занепокоєнні інвесторів щодо проблем Греції з дефіцитом держбюджету.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 опустився на 1,6% - його зниження за підсумками дня стало максимальним з 5 лютого.

З максимуму цього року, зафіксованого 19 січня, індикатор впав вже на 6,5%.

Індекси всіх 18 основних фондових ринків опустилися за підсумками торгів у четвер, виняток становила лише ісландська біржа.

Акції Азіатсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю дорожчають вперше за три дні завдяки позитивним даним про фінансові результати австралійських рітейлера Woolworths Ltd. і фінкомпанії Australia&New Zealand Banking Group Ltd.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific збільшився на 0,6% - до 177,66 пункту.

З максимуму 17 місяців, зафіксованого 15 січня, показник втратив 7,2% через побоювання, що заходи щодо скорочення бюджетного дефіциту не врятують економіки Греції, Іспанії та Португалії від кризи.

Японський Nikkei 225 зранку у п'ятницю додав 0,5%. Промислове виробництво в країні зросло в січні в 11-й раз поспіль - на 2,5% у порівнянні з попереднім місяцем.

Південнокорейський індекс Kospi підвищився на 0,3% після того, як Центральний банк країни оголосив про збільшення довіри виробників до максимального рівня більш ніж за 7 років.

Гонконгський Hang Seng піднявся на 1,3%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!