НПФ намагаються повернути депозити з проблемних банків

П'ятниця, 26 лютого 2010, 09:25

Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг знайшла спосіб забезпечити збереження пенсійних активів.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів банків, який супроводжує введення в них тимчасових адміністрацій, запропоновано не поширювати на зобов'язання установ перед Накопичувальним пенсійним фондом і недержавними пенсійними фондами.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на оприлюдненій у четвер проект змін до ст. 85 закону "Про банки і банківську діяльність".

Закон "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", зобов'язував Пенсійний фонд створити в 2009 році Накопичувальний пенсійний фонд, але наразі другий рівень пенсійної системи реалізовувати ще не почали.

Реклама:

У держкомісії упевнені, що новий закон посилить захист прав і майнових інтересів 498 тис. громадян, які є учасниками НПФ, а в майбутньому - застрахованих осіб у Накопичувальному пенсійному фонді.

Як відомо, на 31 грудня 2009 року обсяг пенсійних активів НПФ, що перебувають на рахунках у банках, склав 343,63 млн. гривень, з них 11,39 млн. гривень - на депозитних рахунках у банках з тимчасовою адміністрацією.

НПФ, як юридичні особи, обмежені в доступі до рахунків у проблемних банках. Тому після початку масового введення мораторіїв отримати свої заощадження не вдалося практично жодному з них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: