"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: На ринку молока може з'явитися новий сильний гравець

Четвер, 25 лютого 2010, 16:59 -

Невідомі кіпрські компанії "Апормін Лімітед" і "Енрідж Трейдінг Лімітед" придбали по 76 акцій, або по 24,516%, українського виробника молока ЗАТ "Галичина".

Аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Гостик припускає, що це придбання може бути пов'язане з інформацією, яка раніше з'явилася у ЗМІ, про намір ЗАТ "Галичина" і холдингу "Західна молочна група" в одну компанію.

"Перед цим була в новинах інформація про злиття. Я думаю, це якраз пов'язано з технічною стороною транзакції", - сказав він.

Експерт зазначив, що у результаті такого об'єднання утвориться сильний гравець на молочному ринку західного регіону.

Реклама:

"Думаю, у цього гравця будуть сильніші конкурентні позиції, ніж у двох гравців окремо. Це може стосуватися і дистрибуції, і сировинної бази. Такий гравець буде ефективним, оскільки може бути досягнута економія за рахунок об'єднання. Фіксовані видатки можуть становити меншу суму, ніж для двох компаній окремо", - відзначив він.

На думку експерта, злиття посилить конкуренцію в західному регіоні, у тому числі, в сфері закупівлі сирого молока.

Гостик також підкреслив, що "молочна галузь в Украінї є ще досить фрагментованою, і процеси консолідації будуть продовжуватися як за участю лише місцевих гравців, так і з залученням іноземних виробників молоко продукції".

Він зазначив, що після об'єднання нова компанія стане більш привабливою для потенційних стратегічних інвесторів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: