2010 року Київ отримає ще три станції метро і сотню вагонів

Четвер, 25 лютого 2010, 16:54

Цього року в Києві планують запустити три нових станції метро, докупити 105 нових вагонів і провести на станціях інтернет.

Про це розповів начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников, пише газета "Хрещатик".

"Найголовніше, ми запланували ввести в експлуатацію довгоочікувану ділянку Куренівсько-Червоноармійської лінії від "Либідської" зі станціями "Деміївська", "Голосіївська" до "Васильківською", - зазначив він.

А на початку березня, анонсує начальник, запустять на Сирецько-Печерську лінію новий потяг. Загалом на 2010 рік запланували придбати 100 вагонів на умовах лізингу і 5 вагонів за кредитною угодою з ЄБРР.

Реклама:

Окрім цього, для поліпшення організації управління перевізним процесом та роботою пристроїв обіцяють утворювати сучасний єдиний диспетчерський центр метро.

"Плануємо також оновити систему інформування пасажирів у ста вагонах, що якісніше озвучуватиме потрібну пасажирам інформацію", - каже Мирошников.

Керівник розповів і про плани зробити капремонт пересадкового вузла між станціями "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" з заміною підлоги на гранітне покриття та модернізацією освітлення.

При цьому начальник нарікає на все ще занизький тариф на проїзд у метрополітені, чим спричинений поганий фінансовий стан підприємства 2009 року.

Недостатнє фінансування з центрального бюджету та бюджету міста на відшкодування безплатного перевезення пільговиків, за його словами, додали метрополітену збитковості.

За словами керівника підприємства, нещодавно підприємство отримало дозвіл на надання в користування власних каналів електрозв'язку.

"Плануємо надавати таку послугу стороннім організаціям, що діють на у метро, а також установам, яким належать банкомати та платіжні термінали", - розповів він.

Як підрахували в метрополітені, з 6 листопада 1960 року до 1 лютого 2010 року київським метро скористалися 15,5 мільярда людей.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: