Фондовий ринок зазнав незначної корекції

Четвер, 25 лютого 2010, 12:53

Український фондовий ринок зазнав незначної корекції в ході першої половини торговельної сесії у четвер.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ демонструє зниження в межах 0,5%, торгуючись в районі позначки 1800 пунктів, яка виступає для ринку у формі підтримки.

Більшість акцій демонструють негативну динаміку, знижуючись на 1-2%.

Реклама:

Найбільшу активність можна спостерігати в акціях коксохімів: Ясинівського і Авдіївського.

"Такий попит на акції коксохімів можна пояснити технічними чинниками. Робляться спроби відновити локальні максимуми", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Виходячи із загальної картини ринку, індекс УБ поступово входить у висхідний канал, який, при позитивному зовнішньому фоні, дасть можливість індексу вирости до 1970 пунктів.

Незважаючи на позитивне закриття американських фондових майданчиків днем раніше, учасники ринку отримали змішаний сигнал від макроекономічних даних по ринку житла, первинні продажі будинків на якому різко знизилися до мінімальних значень, а також заяв глави ФРС Бена Бернанке, який пообіцяв максимально довго тримати ставки на мінімальних рівнях.

Недавнє зростання дисконтної ставки не повинно викликати подорожчання кредитів, але при цьому суб'єкти господарювання і населення не прагнуть відновлювати кредитні відносини з банками.

Кранці знову поновилися страхи у зв'язку з негативними очікуваннями щодо економіки Греції.

Рейтингове агентство Moody's готове знизити суверенний рейтинг Греції в разі невиконання протягом місяця заходів щодо скорочення дефіциту бюджету країни.

Не менш цікавими будуть дані щодо ринку праці США, які мають бути оприлюднені о 15.30 за київським часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: