"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аеросвіт може затвердити новий статут - ФДМ

Середа, 24 лютого 2010, 17:24

Фонд держмайна не виключає можливості затвердження нового статуту ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" у новій редакції вже на найближчих зборах акціонерів 7 квітня 2010 року.

Про це повідомив представник ФДМ, інформує агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Аеросвіт" почав оперативно реагувати на зауваження Фонду держмайна, що стосуються статуту. Якщо вони будуть враховані, фонд готовий підтримати нову редакцію статуту на найближчих зборах акціонерів", - сказав він.

Як повідомлялося, ФДМ заявив, що неможливо прийняти запропонований мажоритарними акціонерами компанії механізм формування наглядової ради в новій редакції статуту.

Реклама:

Пізніше в. о. голови ФДМ Дмитро Парфененко повідомив про прогрес у роботі над новою редакцією статуту "Авіакомпанія "Аеросвіт" спільно з мажоритарними акціонерами.

За його словами, спільне відпрацювання нової редакції документа проходить в робочому порядку. 

Акціонери авіакомпанії не змогли провести збори 24 грудня 2009 року, 15 і 29 січня 2010 року через відсутній кворум. На засідання не з'являлися представники ФДМ і ТОВ "ГенАвіа-Інвест". 

ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" створене в 1994 році. Флот компанії складається з 13 літаків Boeing і одного близькомагістрального "Ан-148". 

За даними співголови наглядової ради авіакомпанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% її акцій, ще 24,76% контролюють структури, афільовані з основним акціонером Приватбанку Ігорем Коломойським.

ФДМ України володіє пакетом із 22,3941% акцій, ще 24,999% належить ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: