У Тимошенко шукатимуть нового інвестора для аеропорту "Львів"

Середа, 24 лютого 2010, 13:50

Кабінет міністрів доручив Міністерству транспорту підготувати пропозиції щодо проведення нового конкурсу із залучення інвесторів для будівельних робіт в аеропорту міста Львова.

Про це на брифінгу у середу заявив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Він зазначив, що з моменту завершення конкурсу (6 листопада 2009 року) угода з переможцем не підписана.

За інформацією Мінтрансу, інвестор постійно висуває нові умови, які не були передбачені умовами конкурсу, а саме: фінансові гарантії уряду на інвестиційні кошти, надання інвестору права самостійно формувати тарифи, податкові пільги.

Реклама:

"Виключно з формальних причин, через те, що такі умови не були передбачені конкурсом, уряд рекомендував Міністерству транспорту повідомити потенційного переможця про можливість припинення найближчим часом переговорів, а Міністерству транспорту уряд дав завдання проаналізувати всі обставини проведення попереднього конкурсу і підготувати матеріали для оголошення нового конкурсу", - сказав Васюник.

У свою чергу, голова Львівської обладміністрації Микола Кміть зазначив, що поки роботи на терміналі будуть продовжені за рахунок державного бюджету.

ДП "Міжнародний аеропорт Львів" створено в 2002 році шляхом виділення в окреме підприємство зі складу "Львівських авіаліній". Аеропорт розташований в 6 км від центру Львова.

Реконструкція аеропорту проходить у рамках підготовки до Євро-2012.

Проект концепції розвитку аеропорту передбачає модернізацію злітно-посадкової смуги і будівництво нового термінально-пасажирського комплексу з інфраструктурою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: