"Укртатнафта" збирала акціонерів у лютому – Мінпаливенерго

Середа, 24 лютого 2010, 12:54

Міністерство палива та енергетики офіційно підтвердило факт проведення зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" в лютому.

Про це заявив глава міністерства Юрій Продан, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Міністр підкреслив, що рішення керівництва НАК "Нафтогаз України" взяти участь у зборах акціонерів відбулося без погодження з Мінпаливенерго.

"Це рішення "Нафтогаз" приймав без узгодження з Мінпаливенерго, вони вважають, що мали на це повноваження", - сказав Продан.

Реклама:

За його словами, під час зборів акціонери "Укртатнафти" змінили склад наглядової ради компанії, призначивши її головою заступника голови правління НАК Валентина Франчука.

При цьому міністр підкреслив, що має намір винести на засідання Кабінету міністрів у середу проект постанови, згідно з якою всі рішення про участь "Нафтогазу України" у зборах акціонерів компаній, в яких держхолдинг має частку, повинні в обов'язковому порядку узгоджуватися з міністерством.

Як повідомлялося, 17 лютого Міністерство палива та енергетики направило офіційний запит НАК "Нафтогаз України" з вимогою проінформувати про результати зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", запланованих на 5 і 12 лютого.

Раніше джерело у ВАТ "Татнєфть" стверджувало, що 5 лютого відбулися збори акціонерів "Укртатнафти" без присутності представників російської компанії.

Прес-служби "Нафтогазу" та "Укртатнафти" запевнили, що не мають жодної інформації про ці збори.

У кінці 2009 - на початку 2010 року "Укртатнафта" розмістила оголошення про плани провести збори акціонерів компанії 16, 22, 29 січня, а також 5, 12 і 19 лютого.

Порядок денний усіх призначених зборів акціонерів фактично ідентичний, при цьому ключовими були питання про затвердження договорів купівлі-продажу цінних паперів, розподіл прибутку та затвердження термінів виплати дивідендів за 2006-2008 роки.

Акціонери також планували розглянути питання зміни органів управління та контролю, зокрема, голів і членів наглядової ради, ревізійної комісії і правління.

ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнєфть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан" (володіє 19,449% акцій).

Ще 28,7788% "Укртатнафти" знаходиться на казначейському рахунку емітента і чекає продажу, першочергове право на яку мають діючі акціонери. НАК "Нафтогаз України" належить 43,054% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: