Фондовий ринок намагається підкоригуватися

Середа, 24 лютого 2010, 12:42

Український фондовий ринок у середу намагається підкоригуватися, але йому не дають це зробити покупці.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ після відкриття протестував позначку в 1800 пунктів, відновивши в черговий раз максимум, після чого зрушив в негативну зону.

Ближче до полудня, індекс знижується на 0,4%, торгуючись поблизу позначки 1785 пунктів.

Реклама:

Більшість ліквідних акцій торгуються з негативною динамікою, у деяких зниження доходить до 3%.

Значно краще ринку виглядають акції "Укртелекому" (+3,7%). Практично без змін торгуються акції банків на тлі підвищеного попиту на акції Укрсоцбанку і Банку Аваль.

"Подібну динаміку зазначених акцій можна пояснити технічним їх відставанням слідом за загальним рухом ринку попереднього тижня. Хоча фундаментальні чинники залишаються суперечливими", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Технічно індекс УБ тестує рівень висхідного тренда, опір якого знаходиться в діапазоні 1770-1800 пунктів за індексом.

Зовнішній новинний фон формується досить негативно.

Дані по ВВП Німеччини за 4-й квартал 2009 року показали нульову динаміку, підтверджуючи тим самим, що відновлення економіки Єврозони рухається не такими швидкими темпами, як очікували багато учасників ринку.

Показники споживчої впевненості в США і деяких країнах Європи, опубліковані напередодні, продемонстрували зниження, що в свою чергу впливає на рівень споживання товарів.

У США показник виявився мінімальним за 10 місяців (рівень передбачуваного дна кризи). Завтра будуть опубліковані дані щодо ринку праці США, які можуть виявитися гіршими від очікувань.

Не менш важливою подією для фінансових ринків буде доповідь голови ФРС Б Бернанке, в ході якої може бути порушено питання про монетарну політику в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!