"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Spyker підписав остаточну угоду про покупку Saab

Середа, 24 лютого 2010, 11:03

Голландський виробник спортивних автомобілів Spyker Cars підписав з американським автогігантом General Motors остаточну угоду про купівлю його шведського підрозділу Saab.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними агентства, Spyker заплатить за шведську компанію 74 млн. доларів грошовими коштами і ще 326 млн. доларів у вигляді привілейованих акцій компанії, яка з'явиться в результаті злиття Spyker і Saab.

Як очікується, нова компанія отримає назву Saab Spyker Automobile.

Реклама:

Угода означає, що випуск автомобілів під брендом Saab, історія якого налічує 74 роки, продовжиться, а 3,5 тис. робітників і 1,1 тис. доларів по всьому світу не втратять роботу.

"Угода гарантує майбутнє Saab Automobile і знаменує початок нової ери в історії легендарного бренду", - йдеться в повідомленні Spyker.

Головний виконавчий директор Spyker Віктор Мюллер заявив, що в планах нової компанії скласти конкуренцію німецьким Audi і BMW і налагодити випуск 100-125 тис. автомобілів на рік.

До 2012 року планується розробити новий седан, який замінить основну нинішню модель Saab 9-3.

Saab почала виробляти автомобілі в 1947 році, в 1990 році GM купила 50% компанії, а через 10 років стала її єдиним власником. Saab була збитковою 19 з 20 років, які вона знаходиться під контролем GM.

Spyker, яка випускає елітні спорткари, веде свою історію від компанії, створеної в 1875 році для виробництва карет для королівської родини Нідерландів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!