Долар дешевшає в очікуванні збереження ставки ФРС

Середа, 24 лютого 2010, 09:44

Вартість долара в парі з євро знижується в середу уперше за три дні.

Інвестори вважають, що Федеральна резервна система (ФРС) залишить ключову процентну ставку у нуля, щоб підтримати відновлення економіки США, повідомляє агентство Bloomberg.

Курс долара до єни знижується третій день поспіль в очікуванні, що глава ФРС Бен Бернанке в піврічному виступі перед комітетом з фінансових послуг Палати представників Конгресу США оголосить, що підвищення дисконтної ставки (discount rate) минулого тижня не передвіщає збільшення основної ставки американського ЦБ - ставки overnight за федеральними кредитними коштами.

"Дії ФРС минулого тижня не призведуть до негайного підвищення ставок. Ситуація у сфері зайнятості обмежує можливості підвищення ставок, що підриває попит на долар", - вважає головний аналітик фінансових ринків Nomura Research Institute в Токіо Тецуя Інуе.

Реклама:

Вартість євро до 9:10 у середу склала 1,3548 долара у порівнянні з 1,3507 долара напередодні в Нью-Йорку. У вівторок долар підскочив на 0,7%.

Курс єдиної європейської валюти до єни виріс до цього часу до 122,26 єни проти 121,86 єни на кінець сесії у вівторок.

Долар в парі з японською нацвалютою торгувався на рівні 90,24 єни у порівнянні з 90,22 єни днем раніше. У вівторок долар опускався до 89,92 єни - мінімального рівня з 16 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: