Уряд віддав виробникам добрив імпортований ними газ

Вівторок, 23 лютого 2010, 20:38

Кабінет міністрів дозволив шістьом виробникам азотних добрив використовувати природний газ, що надходить у газосистему України за їхніми зовнішньоекономічними договорами, на власні потреби.

Відповідне рішення затверджене зміненою урядовою постановою, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Раніше постанова передбачала, що імпортований природний газ реалізується в Україні виключно "Нафтогазом" та її дочірньою компанією "Газ України". 

Тепер уряд доповнив постанову пунктом, за яким потреби в газі шести виробників азотних добрив задовольняються, зокрема, сировиною, отриманою за їхніми зовнішніми контрактами.

Реклама:

Як повідомлялося, в червні 2009 року уряд затвердив перелік з шести підприємств-виробників азотних міндобрив, які можуть в 2009 році закуповувати газ у нерезидентів

Норма стосувалася сіверськодонецького об'єднання "Азот", Одеського припортового заводу, концерну "Стирол", "Дніпроазоту", "Рівнеазоту" і черкаського "Азоту".

Наприкінці листопада 2009 року міністр промислової політики Володимир Новицький повідомив про те, що Кабмін продовжив дію власного розпорядження на необмежений час.

У лютому 2010 року директор департаменту хімічної промисловості Мінпромполітики Микола Семіряжко повідомив, що уряд планує врегулювати процедури розмитнення газу.

У собівартості азотних добрив природний газ становить близько 75%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!