Мінфін понизив стаки за короткотерміновими ОВДП

Вівторок, 23 лютого 2010, 19:19

Міністерство фінансів на аукціонах у вівторок змінило ставки розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

Про це зазначається в повідомленні міністерства, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

Ставки піврічних та дев'ятимісячних ОВДП піднято до 23% річних, дворічних - до 24% і трирічних - до 23,5 % річних, але знижено прибутковість п'ятирічних облігацій до 15% річних. 

Як йдеться в повідомленні міністерства, обсяг залучених коштів склав 503,7 млн. грн, що на 4,1% більше, ніж тижнем раніше.

Реклама:

Мінфін нагадує, що це був перший аукціон, в якому брали участь лише банки, що уклали відповідний договір з міністерством - первинні дилери, яких сьогодні 10.

Інвестори, які тиждень тому придбали вперше виставлені на продаж п'ятирічні ОВДП із прибутковістю 18,5% річних на суму лише 1 млн. грн., цього разу купили їх на стільки ж, хоча попит досягав 26 млн. грн.

Встановлена міністерством висока ставка розміщення піврічних облігацій дозволила задовольнити шість заявок на купівлю із семи поданих.

Натомість, у випадку дво- і трирічних ОВДП, попри деяке підвищення прибутковості, Мінфін задовольнив лише одну з восьми і три з дев'ятнадцяти заявок відповідно. 

Дилери просили до 24% річних за  шестимісячними, до 25% - за дев'ятимісячними і до 26% - за дво- і трирічними облігаціями.

Сумарний обсяг попиту на п'яти аукціонах становив за номіналом 1,39 млрд. грн. і на 37,3% перевищив минулотижневий обсяг.

Загалом середньозважена дохідність розміщення ОВДП на аукціонах 23 лютого 2010 року склала 22,98% річних. Термін обігу - 623 дні. 

Із початку 2009 року обсяг продажу держоблігацій перевищив 5 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!