Плату за теплопостачання прив'язали до температури

Вівторок, 23 лютого 2010, 18:11

Кабінет міністрів затвердив порядок перерахунку плати за послуги з централізованого опалення, постачання води і водовідведення у разі ненадання їх або надання не в повному обсязі чи зниження якості.

Про це йдеться на урядовому порталі, повідомляє агентство УНІАН.

Згідно з документом, у разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, виконавець проводить перерахунок розміру плати за надані послуги шляхом зменшення розміру плати за надання послуг.

"Виконавець зобов'язаний провести впродовж наступного місяця перерахунок розміру плати за ЖКП, незалежно від заборгованості за надані послуги", - йдеться у постанові.

Реклама:

Якщо температура у приміщеннях нижча за норматив, то плата за теплопостачання знижується на 5% за кожен градус відхилення від 18 до 12 градусів у житлових приміщеннях, вирішив Кабмін.

Урядовці також постановили, що при температурі в житлових приміщеннях нижче 12 градусів плата за централізоване опалення зовсім не стягується.

При цьому, допустиме відхилення становить 12 годин на добу раз на місяць.

"У разі перерви у наданні послуг із водопостачання плата знижується на 3,3% місячної плати за кожну добу відхилення", - передбачається у правовій нормі.

А в разі невідповідності води держстандарту, санітарним вимогам і дозволам Держспоживстандарту плата знижується на 20% за весь термін невідповідності складу і властивостей води.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!