АМКУ порушив справи проти "Нафтогазу" і "Лукойла"

Вівторок, 23 лютого 2010, 15:46

АМКУ порушив справи проти низки нафтотрейдерів за антиконкурентні дії у двох областях 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Львівське та Хмельницьке обласні відділення порушили справи щодо низки нафтотрейдерів за ознаками зловживання на роздрібному ринку бензинів у цих областях. 

За повідомленням прес-служби АМКУ, обидва обласних відділення відомства порушили справи щодо підприємств ПАО "Концерн "Галнафтогаз" (Львів), "Лукойл-Україна" і "Континент Нафто Трейд" (Луцьк). 

Реклама:

Відділення виявили, що зазначені нафтотрейдери завищували роздрібні ціни на бензини і дизпаливо в січні 2010 року на Львівщині та Хмельниччині.

Відтак, Львівське відділення комітету порушило справу за ознаками антиконкуретних узгоджених дій проти ПАТ "Концерн "Галнафтогаз", "Континент Нафто Трейд" і ТОВ "Газовик".

Хмельницьке відділення АМКУ, в свою чергу, порушило справи проти НАК "Нафтогаз України", концерну "Укргаз" (Київ), ТОВ "Веста-Сервіс" (Одеса) та ПП "Автогаз-Захід" (Хмельницький), повідомляє прес-служба.

У відомстві вважають, що вищевказані компанії в січні 2010 року одночасно підвищили ціни на скраплений газ, який реалізується в якості моторного палива.

Розслідування справ триває. 

За даними комітету, в січні 2010 року світові ціни бензину і дизпалива, виросли на 8% і 7% відповідно, а в Україні оптові ціни на високооктанові бензини підвищилися на 9,1%, на низькооктанові - на 10,5 %, на дизпаливо - на 6,2%, а роздрібні ціни - на 11%, 12% і 14% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!