Українська армія потребує майже 20 мільярдів

Вівторок, 23 лютого 2010, 11:50

Міністерству оборони необхідно 19,8 млрд. гривень фінансування на 2010 рік.

Про це на брифінгу у вівторок заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Іван Свида, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося, що ми отримаємо той мінімум, про який ми заявили - 19,8 млрд. гривень", - сказав він.

На сьогодні фінансування Збройних сил відбувається за загальноприйнятою схемою, а саме 1/12 бюджету минулого року на кожен місяць поточного року у разі, якщо не прийнято державний бюджет, зазначив Свіда.

Реклама:

Він також додав, що на сьогоднішні армія живе в рамках бюджету 2009 року.

У свою чергу, тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони Валерій Іващенко додав, що, незважаючи на невідповідне фінансування, армія зможе повною мірою виконувати свої завдання.

"Наша армія має достатньо можливостей для виконання тих завдань, які поставлені перед збройними силами без применшення або перебільшення", - сказав Іващенко.

Як відомо, в 2009 році на Міністерство оборони було передбачено державним бюджетом 12,8 млрд. гривень, або 1,2% від ВВП. З них загальний фонд складав тільки 7,4 млрд. гривень, а спеціальний фонд - 4,2 млрд. гривень.

Крім того, зі стабілізаційного фонду Міністерству оборони було виділено 1,2 млрд. гривень.

У Міноборони підкреслюють, що в 2009 році, як і в попередні роки, обсяг фінансування збройних сил не відповідав не тільки нормативним, а й мінімальним потребам армії, а також не враховував існуючий рівень інфляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!