"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" підтвердила інформацію про збори акціонерів

Вівторок, 23 лютого 2010, 10:52

Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" перейменувалася із закритого АТ у публічне АТ, що підтверджує інформацію російської "Татнєфті" про проведення в лютому 2010 року зборів акціонерів "Укртатнафти".

Оголошення про перейменування "Укртатнафта" опублікувала у вівторок в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" у зв'язку з необхідністю переоформити ліцензію НКРЕ на здійснення діяльності з постачання електроенергії за нерегульованим тарифом, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім цього, на сайті "Укртатнафти" організаційно-правова форма компанії також змінена із ЗАТ на ПАО.

Як повідомлялося, 17 лютого Міністерство палива та енергетики направило офіційний запит НАК "Нафтогаз України" з вимогою проінформувати про результати зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", запланованих на 5 і 12 лютого.

Реклама:

раніше джерело у ВАТ "Татнєфть" стверджувало, що 5 лютого відбулися збори акціонерів "Укртатнафти" без присутності представників російської компанії.

Прес-служби "Нафтогазу" та "Укртатнафти" запевнили, що не мають жодної інформації про ці збори.

У кінці 2009 - на початку 2010 року "Укртатнафта" розмістила оголошення про плани провести збори акціонерів компанії 16, 22, 29 січня, а також 5, 12 і 19 лютого.

Порядок денний усіх призначених зборів акціонерів фактично ідентичний, при цьому ключовими були питання про затвердження договорів купівлі-продажу цінних паперів, розподіл прибутку та затвердження термінів виплати дивідендів за 2006-2008 роки.

Акціонери також планували розглянути питання зміни органів управління та контролю, зокрема, голів і членів наглядової ради, ревізійної комісії і правління.

ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнєфть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан" (володіє 19,449% акцій).

Ще 28,7788% "Укртатнафти" знаходиться на казначейському рахунку емітента і чекає продажу, першочергове право на яку мають діючі акціонери. НАК "Нафтогаз України" належить 43,054% акцій "Укртатнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: