Корпорація Тарути домовилася з кредиторами

Вівторок, 23 лютого 2010, 09:21

На початку лютого в Лондоні відбулася зустріч між новими акціонерами "Індустріального союзу Донбасу" ("ІСД") Сергія Тарути і радою кредиторів корпорації.

Як пише газета "Дело", сторонам вдалося домовитися про продовження угоди, за якою "ІСД" до середини березня платить тільки відсотки по кредиту.

За інформацією джерела, знайомого з ходом переговорів, сторони близькі до укладення угоди про реструктуризацію загального боргу корпорації, який на сьогодні становить 3,3 млрд. доларів.

Як відомо, переговори про реструктуризацію боргу компанія Тарути вела з початку 2009 року.

Реклама:

У результаті в липні з кредиторами була укладена початкова угода, яка давала "ІСД" право платити тільки відсотки і не виплачувати тіло кредиту.

Термін дії цієї угоди закінчувався в кінці 2009 року. Домовитися про реструктуризацію кредитів українському бізнесменові не вдавалося.

Прогрес у переговорах стався, коли група російських інвесторів викупила 50% +2 акції "ІСД".

Імена нових акціонерів не розголошувалися. У корпорації лише повідомили, що представником покупців виступив Олександр Катунін.

Сьогодні російському бізнесменові належить швейцарська компанія, що спеціалізується на торгівлі металопродукцією, - Carbofer. У минулому ж Катунін був одним з акціонерів "Євраз Груп" Романа Абрамовича.

За неофіційною інформацією, саме Абрамович є одним з реальних покупців контрольного пакета акцій "ІСД". Його партнером по операції називають ще одного російського бізнесмена, власника компанії "Металоінвест" Алішера Усманова.

Купівлю "ІСД" російськими бізнесменами профінансував Внєшекономбанк. Згодом, ВЕБ викупив близько 30% загального боргу української металургійної корпорації.

Продовження відстрочки виплати основного тіла кредиту, на думку експертів, було досягнуто завдяки зусиллям російських інвесторів.

"Нові акціонери представили кредиторам свої плани, як вони будуть підтримувати ліквідність і оборотний капітал" ІСД ", - повідомило джерело, близьке до переговорів.

Надалі акціонери повинні будуть надати банкам гарантії припливу в корпорацію капіталу, достатнього для реструктуризації боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: