Мінфін вибрав десять первинних дилерів ОВДП

Понеділок, 22 лютого 2010, 20:53

Міністерство фінансів уклало договори про співпрацю на ринку державних цінних паперів здесятьма з одинадцяти банків, відібраних на аукціонах первинними дилерами.

Про це повідомив Національний банк у телеграмі банкам, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно з нею, до восьми банків, договори з якими укладені ще на минулому тижні, додалися ще два: націоналізований банк "Київ" і банк "Київська Русь".

НБУ нагадує, що банки, які підписали такі договори з Мінфіном, мають виключне право на участь в аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики. 

У п'ятницю Нацбанк повідомив про підписання договорів вісьмома банками: Райффайзен Банк Аваль, ІНГ Банк Україна, Ощадбанк, Ерсте Банк, Укргазбанк, УкрСиббанк, Унікредит Банк і ОТП Банк. 

Мінфін провів уже три конкурси з відбору первинних дилерів. Крім десяти зазначених банків його успішно пройшов націоналізований Родовід Банк. 

Перші первинні аукціони, в яких будуть брати участь тільки первинні дилери, пройдуть 23 лютого 2010 року, а черговий аукціон із їх відбору призначено на 4 березня 2010 року.

Реклама:

Як і раніше, отримати цей статус можуть банки зі статутним капіталом хоча б 10 млн. євро, загальний обсяг торгівлі яких облігаціями державної позики з початку 2005 року перевищив мільярд гривень. 

Мінфін продав на первинних аукціонах ОВДП у 2009 році на 18,84 млрд. грн, а з початку 2010 року - на 4,53 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!