"Нафтогаз" відкрив три родовища вуглеводнів у Єгипті

Понеділок, 22 лютого 2010, 18:15

НАК "Нафтогаз України", реалізовуючи проект з освоєння концесійної території Алам Ель Шавіш Іст у Західній Пустелі Єгипту, відкрила третє родовище вуглеводнів.

Про це повідомляє прес-центр Національної акціонерної компанії, передає агентство "Укрінформ".

Повідомляється, що 20 лютого 2010 року отримано промислові припливи газу дебітом 270 тис. куб м на добу та конденсату дебітом 64,5 куб м на добу.

В цей час тривають пошукові роботи в межах концесійної території, здійснюється підготовка до оголошення про комерційне відкриття, організації раннього видобутку вуглеводнів, кажуть у прес-центрі.

Реклама:

"Успіх проекту в Єгипті сприятиме прискоренню диверсифікації постачання енергоносіїв та становлення світового іміджу України як потужної енергетичної держави", - повідомили в НАК.

Як відомо, 13 грудня 2006 року між Арабською Республікою Єгипет та Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією і компанією "Нафтогаз України" укладено угоду концесійної території Алам Ель Шавіш Іст площею 994 кв км.

Внаслідок першого випробування 18 лютого 2009 року було отримано промисловий приплив нафти дебітом 80 тонн на добу.

Другий промисловий приплив вуглеводнів дебітом 350 тонн нафти на добу та 115 тис. куб м газу на добу було отримано 8 листопада 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!