Прокуратура вимагає скасувати приватизацію двох київських ринків

Понеділок, 22 лютого 2010, 13:37

Прокуратура Києва вимагає від Київської міської ради скасувати рішення про приватизацію будівель Володимирського і Житнього комунальних ринків на аукціоні.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.

Згідно з повідомленням, під час прокурорської перевірки було встановлено порушення вимог законів "Про приватизацію державного майна" і "Про місцеве самоврядування в Україні".

Зокрема, зазначені будівлі виставлені на приватизацію не як цілісні комплекси, а як окремо визначені приміщення, причому рішення про їх приватизацію не узгоджено з Київським міським територіальним відділенням Антимонопольного комітету.

Реклама:

Більш того, зазначає прокуратура, майнові операції, які здійснюють органи місцевого самоврядування з об'єктами комунальної власності, не повинні ослабляти економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяг і погіршувати надання послуг населенню.

Якщо ринки будуть приватизовані й продані, як думає прокуратура, міський бюджет недоодержить стабільні надходження.

Це також завдасть і значного удару по малому й середньому бізнесу, тисячі представників якого будуть позбавлені заробітку.

Протест прокурори підлягає обов'язковому розгляду у встановлений законом десятиденний строк, у разі його незадоволення прокуратура може звернутися до суду.

Як повідомлялося, у жовтні 2009 року Київрада вирішила приватизувати будівлі Володимирського і Житнього комунальних ринків на аукціоні, внісши відповідні зміни до програми приватизації комунального майна на 2007-2010 роки.

Ці зміни до проекту рішення про програму приватизації з голосу вніс депутат Київради від Блоку Черновецького Петро Іванов.

Профспілка орендарів Житнього ринку виступає проти його приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: