Україну похвалили за намагання змінити систему держдопомоги бізнесу

Понеділок, 22 лютого 2010, 12:16

Концепція реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання в Україні отримала високу оцінку комітету з питань конкуренції Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD).

Про це було оголошено під час Глобального форуму OECD у Парижі, в якому взяла участь українська делегація на чолі з виконуючим обов'язки голови Антимонопольного комітету Олександром Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, голова комітету OECD з питань конкуренції Фредерік Женні зазначив, що досвід ЄС є показовим у забезпеченні прозорості в системі державної допомоги суб'єктам господарювання, а Україна, зі свого боку, значно просунулася до впровадження аналогічних механізмів.

"Підтримка авторитетним світовим форумом української Концепції реформування системи державної допомоги створить потужний поштовх для розвитку в Україні відповідного законодавства. Впевнений, що реалізація цієї Концепції дозволить зробити вирішальний крок до гармонізації українського законодавства з європейським", - підкреслив Олександр Мельниченко.

Реклама:

Як повідомлялося, що представлену на розгляд міжнародних експертів українську Концепцію реформування системи державної допомоги Кабінет міністрів схвалив 13 січня.

Концепція розроблена міжвідомчою робочою групою на чолі з АМКУ за участю широкого кола центральних органів влади.

Мета Концепції - підвищення прозорості надання та використання державної допомоги, мінімізація негативного впливу державної допомоги на конкуренцію та міжнародну торгівлю, адаптація українського законодавства в цій сфері до законодавства ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: