"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін: державні банки демонструють позитивну динаміку відновлення

Неділя, 21 лютого 2010, 15:39

Укргазбанк, банк "Київ" та Родовід Банк, власниками яких є держава, демонструють позитивну динаміку відновлення.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець під час засідання Фінансового прес-клубу, пише тижневик "Дзеркало тижня".

За словами заступника міністра фінансів, активно почав працювати Укргазбанк, де вже створено всі керівні органи, прийнято програму фінансового оздоровлення та стратегію розвитку банку на 2011 і 2012 роки.

"За результатами за січень і лютий "Укргазбанк" працює з прибутком. Ми очікуємо, що до кінця року портфель банку значно зросте і, згідно з планом, який прийнято, він приноситиме помітний прибуток. Про цифри говорити не хочу, але ми вважаємо, що він буде значним", - повідомив він, додавши, що клієнтська база "Укргазбанку" в цьому році зросте на 20%.

Реклама:

Кравець також зазначив, що з банку "Київ" виведено тимчасову адміністрацію і сформовано всі керівні органи. За його словами, банк фактично перебуває у робочому стані, відновлює кредитування і розглядає відповідні кредитні справи на предмет можливості видачі кредитів.

"Ми встановили ліміти з видачі кредитів: враховуючи, що банк "Київ" знаходиться у складній ситуації, хочемо дуже чітко контролювати, кому, куди й на яких умовах, з якими заставами вони видаватимуться", - пояснив заступник міністра.

Стосовно Родовід Банку Кравець відзначив, що ведеться серйозна робота, і є підстави передбачати, що найближчим часом з нього буде виведено тимчасову адміністрацію.

Коментуючи ситуацію з переведенням зобов'язань і активів банку "Надра" і Родовід Банку, він повідомив, що відповідна спільна постанова уряду і Нацбанку була скасована, оскільки розпочалися переговори про санацію банку зовнішнім інвестором.

"У зв'язку з тим, що Національний банк продовжив у банку "Надра" тимчасову адміністрацію і не подовжив мораторій, про будь-яку передачу в "Родовід" активів і пасивів говорити неможливо. Тому дія цієї постанови була призупинена і в рамках Національного банку зараз іде дискусія про можливість участі інвесторів", - пояснив Кравець.

Заступник міністра наголосив, що нині у держбанках спостерігаються досить непогані показники з перевкладення депозитів населення: у банку "Київ" цей показник становить 43%, у Родовід Банку - 69%, в Укргазбанку - 73%.

"Це основні показники, на котрі ми вагомо орієнтуємося, тому що, коли держава приймала рішення про входження до цих банків, основним завданням було мінімізувати негативний вплив кризи на депозити населення", - підкреслив заступник міністра фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: