Мінфін готовий до докапіталізації держбанків

Неділя, 21 лютого 2010, 12:40

Міністерство фінансів не виключає можливості докапіталізації баків, де власником є держава.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець під час засідання Фінансового прес-клубу, пише тижневик "Дзеркало тижня".

"Якщо буде необхідність ці банки докапіталізувати, це питання розглядатиметься. Тому що, якщо повернутися до питання, де взяти для банків гроші, як відновити роботу банківської системи, то, щоб врятувати банк, перший крок - докапіталізувати його. Цей процес, безумовно, триватиме - якщо ми хочемо, щоб банки були живими", - наголосив банкір.

Кравець відзначив, що є всі підстави вважати, що держбанки працюватимуть як повноцінні універсальні фінустанови.

Реклама:

"На прикладі Укргазбанку більш-менш вимальовується модель, яку ми хотіли б реалізувати, вона починає працювати. У банку з'являються клієнти. І, відповідно до планів, клієнтська база "Укргазбанку" зросте цього року більш ніж на 20%", - пояснив чиновник.

Заступник міністра підкреслив, що докапіталізація і ефективний менеджмент - це дві складові, за наявності яких гроші, потрапивши у потрібні руки, забезпечать прибуток і для банку, і для його вкладників.

"Зараз ми розглядаємо всі п'ять банків (Укргазбанк, "Київ", Родовід Банк, Укрексімбанк і Ощадбанк) як єдине поле. Міністерство фінансів разом із Національним банком, з банками проводить роботу з розробки стратегії для всіх державних банків. На лише тих, які були капіталізовані, а для всіх державних банків. У найкоротші терміни, думаю, така стратегія буде підготовлена", - повідомив Кравець.

Він уточнив, що Мінфін готовий презентувати таку стратегію до середини березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!