"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція звинуватила у своїх фінансових проблемах Євросоюз

Неділя, 21 лютого 2010, 11:16

Уряд Греції вважає, що Євросоюз несе значну частку відповідальності за її фінансові негаразди, оскільки відмовлявся вводити більш суворий контроль за дотриманням пакту стабільності євро.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу, пише Deutsche Welle.

"Євросоюзу слід було в минулому більш суворо контролювати дотримання пакту стабільності євро, в тому числі, і у нас", - сказав він.

Папандреу висловив думку, що Європейському статистичному відомству надалі слід забезпечити право прямого доступу до даних окремих країн-членів.

Реклама:

"Ми вже пропонували це, однак не всі країни хочуть такої прозорості", - поскаржився він.

Глава грецького уряду закликав країни ЄС вживати більше спільних, скоординованих зусиль з огляду на конкретну економічну ситуацію.

Нинішня криза може стати поворотним пунктом для європейського валютного союзу, резюмував він.

Тим часом увагу грецьких спецслужб привернули великомасштабні спекулятивні операції, в яких брала участь Греція й іноземні банки.

Як повідомила служба держбезпеки EYP, фінансові інститути із США і Великобританії у величезних обсягах скуповували грецькі облігації. Щоправда, складу злочину в цьому встановлено не було.

Міністерство фінансів в Афінах відмовилося коментувати ці повідомлення, а представник уряду підкреслив, що ніяких доручень EYP про проведення розслідування не давалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: