Тимошенко пояснила, де качати нафту і газ

Вівторок, 2 лютого 2010, 18:48

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє у разі перемоги на президентських виборах добиватися перегляду меж спірної ділянки в Чорному морі між Україною та Румунією.

Про це вона заявила на зустрічі з громадськістю Тернополя, передає агентство "УНІАН".

"Шельф Чорного моря - це наша економічна незалежність і наша політична незалежність, це міць і конкурентноздатність нашої держави. Тому я буду жорстко проводити роботу, щоб повернути справедливість. І те, що було несправедливо по відношенню до України, має бути переглянуто", - наголосила Тимошенко.

Вона висловила переконання, що у разі розробки шельфу Чорного моря Україна зможе забезпечити себе власною нафтою і газом на сотні років.

Реклама:

"При глибокому бурінні - понад 2 тисячі метрів - ми зможемо добратися до тих потоків, які дадуть нам можливість з великої частини світу качати нафту і газ. Це знають науковці та корпорації, які займаються видобутком нафти", - стверджує Тимошенко.

Як повідомлялося, 3 лютого 2009 року Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення, в якому відзначив, що о.Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії під час делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

Справа про делімітацію континентального шельфу та виключні економічні зони України й Румунії в Чорному морі була в суді за ініціативою Бухареста з 2004 року.

16 травня 2006 року Україна подала до Міжнародного суду ООН контр-меморандум.

Острів Зміїний є територією України, що закріплено в договорі про добросусідство та співпрацю між Україною та Румунією 1997 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!