Тимошенко знає, скільки вкрали з Укргазбанку і Надра Банку

Вівторок, 2 лютого 2010, 18:11

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до махінацій у банківській сфері.

Про це вона заявила під час зустрічі з громадськістю Тернополя, передає агентство "УНІАН".  

"Дасть Бог, виграємо виборчу кампанію, призначимо сильного, чесного генерального прокурора. І тоді ви побачите справжнє розслідування і дізнаєтесь, що справді робилося в країні", - сказала Тимошенко.

Вона зауважила, що 7 млрд. грн., спрямованих Національних банком банку "Надра", "пішли на валютний ринок, жодна копійка не була повернута людям".

Реклама:

Також, за даними прем'єра, "був украдений 1 млрд. грн. з тих 2 млрд., які надійшли до "Укргазбанку".

"Але коли я скеровую з цього приводу листа до прокуратури, то отримую відповідь, що вони не бачать складу злочину", - зазначила Тимошенко.

Саме тому, пояснила вона, необхідно змінити керівництво Генеральної прокуратури.

"Нового генпрокурора ми призначатимемо з числа прокурорів, які на всіляких рівнях демонструють чесне відношення до роботи. Я вірю, що ми знайдемо молодих талановитих людей в органах прокуратури, яким набридла оця корупція і цей обман, і які хочуть щось міняти", - сказала Тимошенко.

При цьому вона запевнила, що після проведення незаангажованого розслідування порушень банк "Надра", як і інші проблемні банки, "обов'язково буде націоналізований".

"Або ж буде рефінансування, але під контролем держави", - додала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: