Регіони судяться за гроші

Вівторок, 2 лютого 2010, 15:57

Все більше областей повідомляють про затримки із перерахуванням коштів на соціальні видатки та інші бюджетні витрати з держбюджету.

Про це повідомляє українська служба "BBC".

Ще з кінця грудня 2009 року деякі області почали заявляти про недоотримання коштів від казначейства для фінансування бюджетних витрат.

Черкаська та Донецька ОДА навіть подали судові позови проти державної скарбниці, звинувачуючи орган у блокуванні рахунків.

Реклама:

Під кінець січня 2010 року Начальник департаменту фінполітики Львівської міськради Олег Іщук заявив, що місто знаходиться на межі дефолту, тому що Держаказначейство не фінансує не тільки будівництво олімпійського стадіону, а й захищені статті - харчування дітей у садках і школах та допомогу на дітей.

Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова тоді заявила, що все бюджетне фінансування перераховане Львову вчасно.

У Мінпраці, а також у Мінфіні запевнили, що всі потрібні гроші Державне казначейство перераховує вчасно, а повідомлення з регіонів розцінюють, як політичні.

Оглядачі ж прогнозують поновлення практики недовиплат бюджетних зарплат, пенсій та соціальної допомоги, навіть після виборів.

За офіційною інформацією Мінфіну, Україна завершила 2009 рік із дефіцитом зведеного бюджету понад 20 мільярдів гривень. В Міністерстві наголошують, що цей дефіцит на третину менший, ніж очікувалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!