Фірташ підписав "мирову" з Тимошенко

Вівторок, 2 лютого 2010, 09:35

Уряд і Дмитро Фірташ досягли домовленостей щодо подальшої долі Іршанського та Вольногорського гірничорудних комбінатів.

29 січня OstChem Holding, яка управляє хімічними активами бізнесмена, і уряд підписали протокол "про взаєморозуміння", пише газета "Дело".

Документ має розблокувати судовий спір навколо ГЗК. Надалі сторони зобов'язуються узгодити дії щодо спірних підприємств.

Як повідомлялося, наприкінці січня компанія Фірташа висловила свої умови мирової угоди. Зокрема, компанія готова була передати в управління державі спірні ГЗК, але зажадала ряд гарантій.

Реклама:

Уряд і OstChem повинні були підписати протокол "про взаєморозуміння" ще на початку минулого тижня. Але ухвалення рішення з боку Кабміну затягнулося.

Конфлікт між Кабміном і OstChem триває з осені 2009 року. У вересні закінчився термін оренди "Кримським Титаном" Іршанського та Вільногірського ГЗК, і уряд прийняв рішення не продовжувати дію документа.

Підприємства повинні були перейти під контроль Міністерства промислової політики. Надалі гірничодобувні активи повинні скласти сировинну базу НАК "Титан України".

Однак підприємство Фірташа наполягало на продовження оренди. Зокрема "Кримський Титан" звернувся до суду з позовом, по якому вимагав зобов'язати Мінпромполітики продовжити договір оренди ще на два роки.

В кінці січня Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим виніс позитивне для бізнесмена рішення.

Тем не менше, як стверджували в самому OstChem, уряд не збирався миритися із судовим рішенням і готував силове захоплення гірничорудних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: