МВФ готовий працювати з Україною одразу після виборів

Вівторок, 2 лютого 2010, 09:23

Міжнародний валютний фонд готовий повернутися до діалогу з Україною одразу по завершенні президентських виборів.

З такою заявою виступив директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан, виступаючи на Міжнародній економічній конференції у Герцлії, пише Deutsche Welle.

Він зазначив, що світова криза поволі відступає, а її наслідки на практиці виявилися менш руйнівними, ніж це видавалося на початку.

Разом з тим перспективи зростання національних економік залишаються дуже непевними, тож чимало країн світу, на думку Стросс-Кана, ще потребуватимуть допомоги МВФ. Однією з таких країн є Україна.

Реклама:

Спілкуючись із журналістами, Стросс-Кан заявив про готовність Фонду допомагати Україні, навіть незважаючи на замороження переказу Києву четвертого траншу кредиту.

МВФ вже неодноразово заявляв, що очікує від української влади консолідованої позиції з впровадження антикризових заходів.

Перспективи перегляду МВФ кредитної програми stand-by для України голова МВФ обговорював минулої п'ятниці з віце-прем'єром України Григорієм Немирею під час зустрічі у Давосі.

Стросс-Кан висловив упевненість, що МВФ зможе повернутися до нормальних відносин з Україною одразу по завершенні "хиткого виборчого періоду".

"Якщо поглянути на цю економічну кризу, то дуже цікавою є різниця між тими країнами, які не уклали програм з МВФ, і тими, що мають такі програми й таким чином змогли підтримувати видатки на соціальну сферу", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!